17 Ocak 2012 Salı

Lucas Rodrigues Moura da Silva

Neymar ve Lucas
Brezilya futbolunun son yıllarda sunduğu en büyük yıldızlar NeymarGanso ve ya Casemiro olarak gözükse de, aslında daha gelen bir çok isim var. Ben bu isimler arasından bir tanesini diğerlerinden farklı görüyorum açıkçası. Olağanüstü denebilecek yeteneklere sahip olan oyuncu Sao Paulo'nun 19 yaşındaki yıldızı "Lucas" .

Daha küçük yaşlardayken "Marcelinho" takma ismini kullanan genç oyuncu daha sonra Lucas olarak anılmaya başlandı. Sao Paulo dışında Brezilya genç milli takımında da forma giyen oyuncu kısa süredir vitrinde olmasına rağmen, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Milan, Inter, Manchester United gibi takımların takibinde. Hatta bazılarından resmi tekliflerin yapıldığı ancak Sao Paulo tarafından reddedildiği yabancı basında yer almakta.

Bu yaz çok yüksek bir miktar karşılığından büyük avrupa klüplerine transfer olmasını beklediğim oyuncu için önemli olan doğru lig ve doğru takımı seçmek olacak. Daha önce Neymar ve Ganso için yapılan " Avrupa'ya gitmeli" yorumlarına rağmen bu iki isim hale hazırda Santos formasını terletmeye devam etmekte. Bunun dışında ise Shaktar Donetsk , Dinamo Kiev gibi takımlar ise Brezilya'dan genç oyuncuları daha isimleri duyulmadan çok daha ufak paralara satın almakta ve aslında geleceğini yaratmakta.

Lucas için hazırlanmış olan Videolar'dan bir tanesi burada bulunmakta.

Malesef bizim ülkemizde adı sanı duyulmamış olan, varlığından ancak astronomik bir fiyata transfer olduktan sonra haberimiz olacak olan Lucas içinse erkenden ucuza alma dönemleri çoktan geçmiş gibi gözükmekte. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder