20 Ocak 2012 Cuma

Bir zamanlar Ankaragücü


Roger Lemerre ve Ümit Özat 

Geremi - Jerome Rothen - Sapara

Darius Vassell
Daha bu isimlere, Sestak, Vittek, Güven Varol, Aydın Toscalı, Michal Zewlakow ve Turgut Doğan Şahin gibi isimler de eklenebilir.

" Bu sezon düştükleri durum bu fotoğraflarda saklı olabilir mi acaba ? "

17 Ocak 2012 Salı

Lucas Rodrigues Moura da Silva

Neymar ve Lucas
Brezilya futbolunun son yıllarda sunduğu en büyük yıldızlar NeymarGanso ve ya Casemiro olarak gözükse de, aslında daha gelen bir çok isim var. Ben bu isimler arasından bir tanesini diğerlerinden farklı görüyorum açıkçası. Olağanüstü denebilecek yeteneklere sahip olan oyuncu Sao Paulo'nun 19 yaşındaki yıldızı "Lucas" .

Daha küçük yaşlardayken "Marcelinho" takma ismini kullanan genç oyuncu daha sonra Lucas olarak anılmaya başlandı. Sao Paulo dışında Brezilya genç milli takımında da forma giyen oyuncu kısa süredir vitrinde olmasına rağmen, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Milan, Inter, Manchester United gibi takımların takibinde. Hatta bazılarından resmi tekliflerin yapıldığı ancak Sao Paulo tarafından reddedildiği yabancı basında yer almakta.

Bu yaz çok yüksek bir miktar karşılığından büyük avrupa klüplerine transfer olmasını beklediğim oyuncu için önemli olan doğru lig ve doğru takımı seçmek olacak. Daha önce Neymar ve Ganso için yapılan " Avrupa'ya gitmeli" yorumlarına rağmen bu iki isim hale hazırda Santos formasını terletmeye devam etmekte. Bunun dışında ise Shaktar Donetsk , Dinamo Kiev gibi takımlar ise Brezilya'dan genç oyuncuları daha isimleri duyulmadan çok daha ufak paralara satın almakta ve aslında geleceğini yaratmakta.

Lucas için hazırlanmış olan Videolar'dan bir tanesi burada bulunmakta.

Malesef bizim ülkemizde adı sanı duyulmamış olan, varlığından ancak astronomik bir fiyata transfer olduktan sonra haberimiz olacak olan Lucas içinse erkenden ucuza alma dönemleri çoktan geçmiş gibi gözükmekte. 

9 Ocak 2012 Pazartesi

Hastalık ; Chris Andersen - Djibril Cissé

















NBA'de oynayan Kuş Adam lakaplı Chris Andersen ve Lazio'nun sorunlu ismi Djibril Cisse dövme konusunda işi biraz abartmış gibi gözüküyorlar.

8 Ocak 2012 Pazar

Özlenen Ekran Yüzleri - Vol 4 - DJ Bülent

Hayata Direnen Adam ; Jason Becker

Jason Becker çok genç yaşta (16) yıldızı parlamış ve Megadeth'in efsaneleşmiş gitaristi olan Marty Friedman ile Cacophony grubunu kurmuştur. Daha sonra müzik hayatına solo albümleriyle devam etmiş ve özellikle Paganini ve Mozart'ın eserlerini gitara uyarlayarak büyük ses uyandırmıştır. Gitar çalanlar yada az çok ilgili olanların bileceği Sweep tekniğinin babalarındandır kendisi.

Bu yükselen kariyerine devam ettiği zamanlarda kasların çalışmasını engelleyen ALS hastalığına yakalanan Becker, öncelerde gitar çalabilmekteyken en son zamanlarda sadece gözlerini oynatabilmektedir. Jason Becker kendisi için tasarlanmış olan özel bir sistem ile bilgisayar üzerinden hala beste yapabiliyor.

Jason Becker için yapılan ve Becker'in hayatından kesitler sunan belgeselin 3 küsür dk'lık trailer'ına bir göz atmanız hayatınızın ne kadar değerli olduğunu anlamanız için ufak bir fırsat olabilir.

6 Ocak 2012 Cuma

Tal Wilkenfeld

Jeff Beck ile sahne aldığı bu videoda bence dünyanın en romantik şarkılarından biri olan "Cause we've ended as lovers"ı yorumlayan genç müzisyen enstrümanistliğin cinsiyetini olmadığını gösteriyor.

Chick Corea, Jeff Beck, Herbie Hancock gibi usta isimlerle çalışmış olması insanı deli ediyor açıkçası. Avusturalya'dan çıkan bu genç kız şu an 25 yaşında ama yaptığı işler 40 yıl müzik yapıp sinek vızıltısından öteye gidemeyenlere kapak olacak derecede.

Bu videoda henüz 19 yaşında olduğunu belirtmek gerekiyor sanırım.