4 Aralık 2011 Pazar

Koltuk deyip geçmeyin !

Şu günlerde futbol aleminde en çok konuşulmaya başlanan konulardan biri de Galatasaray – Fenerbahçe maçının bilet fiyatları. Türk Telekom Arena stadında oynanacak maçın biletleri 60 TL den başlayıp 600 TL ye kadar çıkmakta. Herkesin biletleri çok pahalı bulması durumuna bende katılmaktayım. Özellikle alt fiyat kategorisinde biletlerde değil de üst sınıf biletlerin aşırı derecede yüksek fiyatlardan satılıyor olması beni de düşündürmedi değil.
Ancak şöyle bir düşündüm de yılda 1 kere olan bir maç bu. Ezeli rakip olarak görülen Fenerbahçe ile oynanacak maça Samsunspor ile oynanan maçın biletleriyle aynı fiyatı koymak pek mantıklı olmazdı zaten.  Asıl bence eleştirilmesi gereken Anadolu takımlarıyla oynanan maçlardaki fahiş bilet fiyatları. Geçtiğimiz 1-2 maçta klüp yönetimi bu konuda bir adım atıp bilet fiyatlarını farkedilir oranda düşürmüş olsa da kale arkaları dışındaki kısımlarda, muhtemelen fiyat bazlı olmak üzere geniş boşluklar olmuştu.
Şimdi bir kaç örneğe bakalım sizlere sonra derbi maçının biletleri çok mu pahalı yoksa çokta pahalı değil mi siz karar verin isterseniz ..

1923 Yılına ait ilk Galatasaray - Fenerbahçe bileti

Real Madid CAT1 Plus olarak geçen sahaya en yakın ve CAT1’den daha özel olan maraton kısmından Granada maçı biletlerini € 190 (467 TL) dan satmakta.  Bu fiyat Zaragoza ve Athletic Bilbao maçları için de geçerli olan fiyatlar.
Klüp 10 Aralık 2011 tarihinde oynanacak olan Barcelona maçı için ise aynı koltuğu € 1150 (2830 TL) dan satmakta.  (Fiyatlar bir çok acentadan ortak olarak alınmıştır)

Başka bir örneği de Barcelona’dan verecek olursak , VIP kategorisinde olan koltuğu klüp Getafe maçında € 210 (520 TL) dan , Granada maçında € 190 (467 TL) dan satarken , 22 Nisan 2012 tarihinde oynanacak olan Real Madrid maçı için fiyat € 1500 (3700 TL) olmakta. (Fiyatlar Barcelona’nın resmi acentasından alınmıştır)

Manchester United için bilet fiyatlarına baktığımızda iste durum biraz farklı, bilet fiyatları 28 Sterlin ile 50 Sterlin (80 – 142 TL) arası değişmekte, çocuk ve yaşlı indirimleri dışında, Arsenal, Chelsea, Liverpool ve Manchester City için farklı bir fiyatlama benimsenmiş ve Matchday VIP Paketi olarak  250 ile 500 paund (712 – 1425 TL) arası satılmakta. Diğer maçlar için ise bu fiyat 99 ile 299 Sterlin (282 – 852 TL) arasında. Aynı şekilde Milan ve Inter içinde durum aynı, daha çok kafalar karışmasın diye onları da tek tek yazmıyorum.

Kısa bir yorum yapacak olursam tabi ki bizim en büyük takımlarımız olarak gördüğümüz Galatasaray ve Fenerbahçe sportif ve kurumsal açıdan bu bahsettiğimiz takımlardan fersah fersah gerilerde bulunmakta, ancak en azından sistemi anlamamız açısından önemli olduğunu düşündüğüm bir durum. Ekonomik gelir konusunu işin içine katacak olursak ta bence kimse İspanya’nın çok yüksek bir ekonomik gelire sahip olduğunu düşünmüyordur heralde.  Dikkatimi çeken bir başka nokta ise önümüzdeki yıl oynanacak maçların bilet fiyatlarının tüm kategoriler için şimdiden belli olması çok olumlu bir hareket. Ceplere bakmadan karar vermek doğru olmaz ama en azından bir karşılaştırma yapmış olduk. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder